Zwangerschapsmassage

Zwanger zijn is een bijzondere tijd. Er zijn veel veranderingen in korte tijd. Zeker als je voor het eerst zwanger bent. Door het groeiende kindje in je buik zal de belasting, met name voor je onderrug en bekken, voortdurend toenemen. Je ‘gewone’ leven gaat door ook nu je niet zwanger bent en er wordt meer van je draagkracht gevraagd. Niet alleen fysiek ook mentaal. Voldoende reden om af en toe fysiek en mentaal te ontspannen door een massage te nemen, of te krijgen.
Terwijl er een kindje groeit in je buik, groeit ook het contact tussen jou en dit nieuwe leven. Massage gedurende de zwangerschap kan het contact tussen je baby en jou verrijken. Je ademhaling wordt dieper, je komt tot rust en wordt je meer bewust van je baby. De zorg die jij als aanstaand moeder aan jezelf besteedt, werkt door op je baby en je gezin.
Regelmatige massage tijdens de zwangerschap heeft een positieve werking op je (nacht)rust en op je lichaamsbewustzijn. Er worden minder stresshormonen aangemaakt en complicaties tijdens de bevalling kunnen verminderen.
Massage helpt ook bij rugklachten, verminderde bloedcirculatie, hoofdpijn, sinusklachten, misselijkheid, beenkrampen of restless legs, oedeem en verminderde stoelgang, ongemakken waar je misschien last van zou kunnen krijgen.

 

Posities bij zwangerschapsmassage

Er zijn verschillende posities om te masseren bij zwangerschap, waarbij de zijligging vaak de meest comfortabele is. Ondersteund met kussens is dit de veiligste manier om je te masseren. Soms is het nog mogelijk om in rugligging te masseren, waarbij ervoor gezorgd moet worden dat de vena cava (een holle ader die zorgt voor het terugvloeien van het bloed naar het hart) niet wordt beklemd door het gewicht van de baby op de ader. Het is dan voldoende een kussentje onder je rechterzij te leggen, zodat je licht gedraaid ligt en de druk van de ader vermindert. Ook is het vaak prettig als je bovenlichaam met kussens wordt ondersteund.
Voor de massage wordt amandelolie gebruikt. Heb je een notenallergie dan wordt olijfolie gebruikt.

 

Kraamperiode massage

Ook bij je thuis mogelijk
In de kraamtijd en de periode daarna is massage een manier om goed te herstellen van de emotionele en lichamelijke prestatie die je hebt geleverd, want zo mag je dat echt wel noemen. Pijnlijke spieren kunnen ontspannen, hoofd en lichaam komen tot rust en je energie komt weer terug. Bovendien is het heerlijk dat er tijdens een massage voor je wordt gezorgd in een tijd dat jij voornamelijk zorg aan het geven bent. Vrouwen hebben soms tot een jaar na de bevalling last van klachten als vermoeidheid, rugpijn en hoofdpijn. Massage kan deze klachten gemakkelijk en op een weldadige manier verlichten.

Prijs op afspraak.
Een zwangerschapsmassage is ook een geweldig cadeau waarmee je een zwangere vriendin, zus, vrouw of collega eens heerlijk kunt verrassen.